Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

SAMARBETE MED TS

Medie- och prisuppgifterna i tidningsdatabasen ovan uppdateras i samarbete med TS Mediefakta.

TS reviderar, enligt överenskomna regelverk, svenska medier och ger mediemarknaden opartiskt granskad och sammanställd information.

TS-Mediefakta

Nya upplagor och räckviddssiffror

Kantar Sifo publicerar idag mediernas räckvidder i ORVESTO Konsument 2016 Helår. Undersökningen har genomförts under året och totalt 39 034 personer har deltagit. Vidare finns TS-upplagorna för 2016 nu publicerade av TS Mediafakta.

Riktlinjer för digitalt produktionsmaterial

Riktlinjerna har tagits fram av Grafiska Företagen för att underlätta för de kunder som tillhandahåller tryckerier med digitalt produktionsunderlag. Informationen har tagits fram i samarbete med Svenska Förläggareföreningen, Sveriges Annonsörer, Sveriges Kommunikationsbyråer och Sveriges Tidskrifter.

Länk till information här.

IRM: Nytt all-time-high i sikte

I ett pressmeddelande skriver IRM (Institutet för reklam- och mediestatistik) om utvecklingen för medieinvesteringarna under det tredje kvartalet 2016. Nu redovisas utfallet och det tredje kvartalet slog förväntningarna.

IRM: Svenska reklammarknaden går mot strömmen

Nu har IRM (Institutet för reklam- och mediestatistik) publicerat rapporten ”The Nordic Advertising Market Jan-Jun 2016” som beskriver utvecklingen på de nordiska reklammarknaderna under det första halvåret 2016. Den svenska reklammarknaden fortsätter att gå som tåget medan resten av Norden upplever negativ eller avmattad tillväxt.

KIA-index i nytt samarbete för en gemensam sociodemografisk valuta på nätet

I samarbete med danska AudienceProject kommer nu KIA-index kunna klä på alla de stora och små kommersiella webbplatserna i Sverige som listas på KIA-index med ny efterlängtad personprofilsdata. Detta utöver befintlig data såsom bland annat antal besök och sidvisningar för att man skall kunna få en bättre helhetsbild.