Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

SAMARBETE MED TS

Medie- och prisuppgifterna i tidningsdatabasen ovan uppdateras i samarbete med TS Mediefakta.

TS reviderar, enligt överenskomna regelverk, svenska medier och ger mediemarknaden opartiskt granskad och sammanställd information.

TS-Mediefakta

Nya, förenklade och mer transparenta upplageregler för dagspress

TS styrelse har på rekommendation från TS Mediekommitté beslutat att förändra reglerna och öka transparensen i upplageredovisningen för dagspress, skriver TS i ett utskick. De nya reglerna gäller från och med 1 januari 2013. Observera dock att förändringarna endast gäller TS upplagan och inte påverkar hur presstödsupplagan framräknas.

Förändringen i korthet

De förändrade reglerna innebär att alla betalda prenumererade exemplar redovisas som abonnemang. Tidigare redovisades vissa betalda abonnemang som friexemplar om de var för högt rabatterade eller gick för lång tid enligt TS regelverk.

Upplagans fördelning kommer att bli tydligare i upplageredovisningen, något som efterfrågats av mediebyråer och annonsörer. Transparensen ökar när nya rabattkategorier införs för abonnemang och dessutom förenklas redovisningen av friexemplar som framöver redovisas i en kolumn.

Länk till mer info på TS.

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace