Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

SAMARBETE MED TS

Medie- och prisuppgifterna i tidningsdatabasen ovan uppdateras i samarbete med TS Mediefakta.

TS reviderar, enligt överenskomna regelverk, svenska medier och ger mediemarknaden opartiskt granskad och sammanställd information.

TS-Mediefakta

Räckviddstalen från Orvesto visar en ljusglimt för kvällspressen

I den senaste Orvesto-mätningen från TNS Sifo uppvisade så väl Aftonbladet som Expressen/GT/KvP högre räckviddstal än i den föregående mätningen. Även Sydsvenska Dagbladet och Dagens Industri uppvisade bättre siffror än tidigare.

Att jämföra denna mätning med den föregående mätningen gör att man inte tar hänsyn till säsongseffekter, men kan fortfarande vara intressant.

I dag släppte TNS Sifo siffrorna för Orvesto konsument 2014:2 som visar att trenden med kvällstidningarnas minskande räckvidder har brutits. Både Aftonbladet och Expressen/GT/KvP har högre räckviddstal än i den föregående mätningen, något som vi inte har sett sedan 2009. Ökningen är marginell och jämför man med mätningen 2013:2 är det fortfarande ett tapp men det är en klart positiv signal.

Även bland storstadspressen ser vi ökande räckvidd för flera titlar när vi jämför med den tidigare mätningen i år. Det är Sydsvenska Dagbladet och Dagens Industri som uppvisar bättre siffror än tidigare. SDS ökade med mer än 6 procent jämfört med mätningen 2014:1 medan Di ökade med nära 2 procent. GP hade en marginell minskning medan stockholmstidningarna tappade mer.

Landsortspressen, i form av Mediekompaniets paket, går inte att jämföra direkt med tidigare mätningar, något som beror på att Hallpressen har gått med.

Kontaktinformation

Tobias Hedström
Chefsanalytiker, Tidningsutgivarna
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace