Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

SAMARBETE MED TS

Medie- och prisuppgifterna i tidningsdatabasen ovan uppdateras i samarbete med TS Mediefakta.

TS reviderar, enligt överenskomna regelverk, svenska medier och ger mediemarknaden opartiskt granskad och sammanställd information.

TS-Mediefakta

Årets Dagstidning och Mommapriset 2015

Årets Dagstidning är den årligen återkommande tävlingen för dagspressen och dess mediehus. Arrangörer är tidningen Medievärlden tillsammans med TU. I samband med Årets Dagstidning introducerar för första gången Utgivarna ett pris som går till årets utgivare – Mommapriset.

Momma (Margareta Momma) var en av Europas första kvinnliga redaktörer, vågade i strid och gick före tidens rådande tankar och framförde "avancerade åsikter i upplysningstidehvarfvets anda" (Svenskt biografiskt handlexikon). Läs mer om Margareta Momma på Wikipedia här.
Priset ska utdelas årligen.

Vem som helst har rätt att nominera, det vill säga anmäla bidrag till en eller flera av de fem tävlingsklasserna. Perioden som bedöms är 1 januari 2014 till sista december 2014. Prisutdelningen äger rum i samband med Meg15 - Mediedagarna i Göteborg 5-6 mars 2015. 

Läs allt om tävlingen och de olika tävlingsklasserna här.

 

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace