Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

SAMARBETE MED TS

Medie- och prisuppgifterna i tidningsdatabasen ovan uppdateras i samarbete med TS Mediefakta.

TS reviderar, enligt överenskomna regelverk, svenska medier och ger mediemarknaden opartiskt granskad och sammanställd information.

TS-Mediefakta

IRM: Digitala medier ökar med 470 miljoner kr

Institutet för reklam- och mediestatistik presenterar nu utfallet för andra kvartalet 2015. Tillväxten är fortsatt svagt positiv på 0,8 procent relativt samma kvartal 2014 och investeringarna uppgår därmed till drygt 8,4 miljarder kr i årets andra kvartal.

Marknaden fortsätter att präglas av skiftet till digitala medier, skriver IRM i sitt pressmeddelande. De digitala medierna tillförs 470 miljoner i det andra kvartalet, och den tillväxten kompenserar för det tapp som noteras på många traditionella medier. Därmed landar marknaden under det andra kvartalet 2015 på en positiv tillväxt. Fortsatt tufft är det framförallt för den tryckta dagspressen, här trodde IRM på avtagande tapp under 2015 baserat på utvecklingen på marknader såsom UK och USA, där tappet gradvis minskat. Men i en sammanfattning av det första halvåret tappar den tryckta dagspressen 13,8 procent relativt samma period i fjol. Minskningen är därmed något större än under 2014.

Länk till pressreleasen här.

 

 

 

 

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace