Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

510-200_fargguiden

Färgguiden! Tre delar, 45 gr, 52 gr och 60 gr.

Färgguiden ser till att du lyckas med dina annonser. Här får du hjälp med att få rätt och bäst resultat på dina färgannonser i dagspress.

Tre delar - för både standard tidningsannonser och bilagor

Färgguiden består av tre delar. En färgguide för standard 45 tidningpapper - färgkartor och lite guidelines hur du ska jobba med färg. En färgguide för bilagor 52 g med vithet 75. Och till sist En färgguide för bilagor 60 g med vithet 75. 

 

Färgkartor och guidelines.

Kartorna i Färgguiden är uppbyggda av CMYK-blandningar i jämna steg om 10 procent. För alla som arbetar professionellt med grafisk produktion. I dagspress och nu med bilagor.

510-200_fargkartor

Färgguiden innehåller cirka 20 färgkartor med över 2000 CMYK-färger tryckta på dagstidnings-  och bilagepapper.

Färgerna är uppdelade efter tryckfärger, 2-färgsblandningar, akromatiska färger samt 3-färgsblandningar. Alla färger är anpassade till dagspresstryck genom att den totala färgmängden aldrig överstiger 240 procent och ljusa färger har minst 5 procent då 1-4 procent färgmängd är svårt att uppnå trycktekniskt.

Beställ färgguiden

Vill du ha ett ex av Färgguiden - kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på TU - Medier i Sverige. Färgguiden trycktes på tidningspapper 2004 och vi skickar den mot portokostnad.

 

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace