Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

 

510-200_Godis

Färginställningar & ICC-profiler

För att dina bilder ska bli bra i dagspress behöver de anpassas för de speciella förutsättningar som råder vid dagstidningstryck. Ta hjälp av ICC-profiler, färginställningar och rekommendationer för att skapa de bästa bilderna.

Ett inställningspaket för färginställningar och ICC-profiler, finns nedan. Profilpaketet innehåller ICC-profiler för färg- och gråskalebilder, färginställningar till Adobes programvaror samt instruktioner.

Profilerna hjälper dig med:

  • att konvertera RGB till CMYK eller gråskala för att trycka i dagsress. Utan en ICC-profil riskerar bilderna att förlora nyanser och detaljer i mörka områden.
  • att simulera hur CMYK- eller gråskalebilden kommer att se ut i tryck, på din bildskärm. För att det ska fungera behöver din bildskärm vara korrekt kalibrerad. Läs mer om kalibrering under Skärmkalibrering och referenstryck

zipLadda hem profilpaketet (zip)

pdfInformation om ICC-profiler här.

Vill du veta mer om bearbetning och anpassning av foton för dagspresstryck? Beställ Färgguiden!

Till vänster tryckt resultat av en bild som är anpassad för dagspress med icc-profil. Till höger en bild i tryck utan anpassning med icc-profil.

 

 

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace