Dagspress.se är en tjänst från TU, mediehusens branschorganisation i Sverige. Här finns information om dagstidningar som är medlemmar hos TU och innefattar både morgon- kvälls- och gratistidningar samt tidningarnas webbplatser.

Medier i SverigeLiten

Ny rapport: Svenskarna och internet 2014

Svenskarna och internet är den årliga rapporten från .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) som kartlägger internetanvändningens utveckling och förändring hos den svenska befolkningen.

Svenskarnas användning av surfplattor ökar samtidigt som fildelningen går ner. Det visar .SE:s årliga rapport Svenskarna och internet 2014 som nu släppts.

Den stora förändringen i årets undersökning visar användandet av surfplattorna som fortsätter uppåt ännu snabbare än tidigare. På tre år har surfplattornas spridning ökat med 48 procentenheter, från 5 procent till 53 procent och ökningen fortsätter. Det är framförallt barnfamiljerna som driver utvecklingen och nu finns det en surfplatta i fyra av fem hushåll med barn under 10 år, skriver .SE på sin hemsida.

Användningen av de enkla surfplattorna i kombination med det ökade utbudet av strömmade tjänster för film och musik kan vara en av orsakerna till att fildelningen minskar för första gången på fem år, från 21 till 19 procent, skriver .SE vidare. Minskningen av fildelning kan vara ett trendbrott eftersom rapporten visar en minskning i samtliga åldersgrupper.

pdfHär kan du ladda hem rapporten.

www.soi2014.se  går det att söka och sortera statistik på olika ämnen och dela diagram från årets rapport.

Länk till .SE här

Share Link: Dela länk: Google Yahoo MyWeb Facebook Myspace